Hoofdweg 22
9307 PB Steenbergen (Dr.)
Tel.: (0592) 65 63 63
info@jachtluststeenbergen.nl

A la carte

 

 

 

a la carte


Voorgerechten

 


Geitenkaas van het Wad
Frisse veldsla met gekruimelde biologische geitenkaas uit
Oudebiltzijl en diverse garnituren met notendressing.  € 10,00

 

 

Gratin van kastanjechampignons
Kastanjechampignons gevuld met eigen mousse met room en bieslook,
gegratineerd met boerenbrie,  frisse veldsla en soja dressing. € 10,00

 

Plankje van het seizoen
Carpaccio van hertenham met hartige zuurkooltaart en veenbessendressing,
coppa en rillette van veluws wild zwijn, en terrine van wilde gans
met kwartelei.  € 12,50wildgerechten

 

Trio van gevogelte
Carpaccio van chioggabiet, ambachtelijk gerookte eendenborst,
gerookte kalkoenborst, bouquet van notensla, eendenlevermousse
met kwartelei, afgemaakt met pompoendressing. € 12,50

 

Seizoenssoep
Heerlijke bouillon van fazant met zuurkool. € 6,00

 

Mosterdsoep
Licht gebonden Drentse mosterdsoep met een laagje room € 6,00

 

 

 

Hoofdgerechten  alacarte

Biefstuk van Drents weiderund
In de boter gebakken biefstuk van weiderund
met saus van salie en rode port. € 27.00

 

Varkenshaas
Gebraden varkenshaas met boerenbrie gevuld en omwikkeld metslapen en eten
rauwe ham van Drouwenerveens grasvarken met saus van
verse peper en room. € 24,50



Vegetarisch hoofdgerecht
Fantasie van verse groenten en huisgemaakte quiche € 22,50

 

Veluwse hachee
Stoofpot van wildzwijnsbout met winters bouquet, jeneverbes en
kastanje puree.  € 23,50

 

Biefstuk van Hertenbout
In de boter gebakken biefstuk van hertenbout met
saus van Terschellinger veenbessen en rode wijn. € 25,50restaurant steenbergen



Fazant en zuurkool
gebraden borst van fazantenhaan op een bedje van zuurkool met
room en saus van gekarameliseerde peer. € 25,50

 

Duo van Vis
In de oven gegaarde kabeljauw filet en filet van zalmlekker eten
met zeezout en fijne groenten, afgemaakt met
roomboter en bieslook.  € 23,50

 

 


Nagerechten

Fensje met sinaasappelsaus
Warm geserveerd flensje met vanilleijs en saus van sinaasappelwild arrangement
met scheutje grand marnier. € 8,00

 

Chocolade proeverij
Chocolade taartje on a stick, chocolademousse met cappuccino-ijs,
en warm geserveerd chocoladecakeje met moccasaus. €8,50

 

 

Winter dessert
Creme brulee met ambachtelijk kaneelijs en slagroom. € 8,25

 

Proeverij van sorbetijs
Diverse soorten sorbet ijs met slagroom.€ 8,00

 

Ons favoriete kaasplankje 
kaasplankje van de Hollandse kaassoorten, Wolvega bleu,restaurant roden Tijnjetaler,  Hollandse schapenkaas, Eener geitenkaas, Terschellinger rood-schimmelkaas en rasp vanReijpenaer v.s.o.p. € 10,25

 

Verschillende dessert koffies
€ 6,50 per glas